Seks Online - @Roberts
U bent hier:  
/  
  /  
Seksonline elburg

Seks Online

Online doorpraten over het thema seksualiteit? Dat kan! 

 

Kijk eens op doe-reLEGS.nl en praat eens              Kijk eens op sense.nl en vindt meer 

door met een van de jongerenwerkers!                  informatie 

Voor je ouders!Kaarten bestellen voor het theatercollege? Bestel nu!         Meer weten over het hele preventieproject?

----------------------> HIER <---------------------------             -------------------> HIER <------------------------      


Over het theatercollege

Op tieners komt veel af en er zit vaak chaos in hun hoofd. Gezonde keuzes maken kan dan soms best lastig zijn. De media hebben veel invloed op tieners. Zij spelen een grote rol en dragen bij aan de beeldvorming van tieners, ook als het gaat over seksualiteit. Het is belangrijk om over het onderwerp seksualiteit te praten. Al begrijpen we dat het voor ouders lastig is als je tiener zegt dat ze daar geen behoefte aan hebben. We willen ouders op deze avond handvatten geven hoe je in gesprek kunt blijven en inzicht geven in de leefwereld van tieners.


De avond heeft veel humor en een eigenzinnig karakter doordat er tieners in mee spelen. Het theateronderdeel is opgezet door theaterproducent Sanne Huiskamp en vormt de afsluiting van het preventieproject ‘Seks Online’, dat in de maand oktober en november gehouden werd. Tijdens het college zullen Caroline Turner (WIEL), Janco Zijlstra (Nuborgh) en Niels van der Heuvel (Terwille) een panel vormen om vanuit de praktijk aanvullingen te geven op de diverse onderwerpen en thema’s die voorbijkomen. Het doel is om jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, hun ouders en hun omgeving bewust te maken welke impact seks online kan hebben. We willen o.a. aandacht besteden aan de sociale omgeving van de jongere, die een naakt- of sexy foto (van zichzelf) doorstuurt, en de ‘dader’, die de ander heeft aangezet tot het versturen.