persberichten - @Roberts
U bent hier:  
/  
  /  
Persberichten

persberichten

€2000,- voor het ‘@Robert’s bakboek’
 
ELBURG – Het Rabofonds Noord Veluwe heeft een bedrag van €2000,- toegekend aan jongerenontmoetingsplek @Robert’s.  De tieners van @Robert’s willen begin 2018 een bijzonder bakboek uitgeven met een bijdrage van Annemarie Pronk, winnares van Heel Holland Bakt 2016. Met het bakboek wil @Robert’s tieners op een andere manier in contact brengen met ondernemers, mensen met een migratieachtergrond en bekende Nederlanders op culinair gebied. Ook mogen de tieners bakken met hun oma.
                                                                           
“Eind 2015 presenteerden wij met @Robert’s ons kookboek dat we achthonderd keer uitgegeven hebben. Voor het einde van 2016 was dit boek compleet uitverkocht. Janny van der Heijden, culinair publiciste, liet ons in een videoboodschap weten dat ze na het ontvangen van het kookboek hoopte, dat het niet bij één kookboek blijft. Dit heeft ons geïnspireerd om met onze tieners het ‘@Robert’s bakboek’ te maken,” vertelt Robert Pruis, coördinator van @Robert’s.
 
Om het boek te realiseren zullen er diverse evenementen opgezet worden rondom ondernemers, mensen met een migratie achtergrond, bekende Nederlanders en de oma’s van de tieners. Zo mogen een aantal tieners langs bij Annemarie Pronk om met haar te gaan bakken, zodat @Robert’s de recepten uiteindelijk ook in het ‘@Robert’s bakboek’ kan verwerken. “Voor onze tieners een bijzondere kans die we ze graag geven,” aldus Pruis.
 
De bijdrage van het Rabofonds Noord Veluwe is een mooi startbedrag. Als de begroting rond is verwacht @Robert’s het bakboek begin 2018 klaar te hebben en dan is het ook meteen gereed voor de verkoop.  Bent u nu al benieuwd hoe het kookboek zich gaat vullen? 

@Robert’s verzorgt een high tea voor ‘Het Nieuwe Feithenhof’

ELBURG - Vanuit @Robert’s heeft Madelene (tiener van @Robert’s) samen met De Bakzolder een high tea georganiseerd. Dit in samenwerking met het woonzorgcentrum ‘Het Nieuwe Feithenhof’. Afgelopen donderdag 2 maart waren er acht tieners die bij De Bakzolder de high tea hebben voorbereid.  Daarna zijn de tieners naar Het Nieuwe Feithenhof gegaan om daar met de bewoners te gaan high tea’en.

‘We zien dat onze bewoners hiervan genieten. Wij zijn blij dat de tieners van @Robert’s dit willen doen’, verteld Jolanda Ter Agter activiteitenbegeleider bij het woonzorgcentrum. De tieners deelden de verschillende hapjes uit en gingen bij de bewoners aan tafel zitten om in gesprek te gaan of een spelletje te spelen. ‘Ik ben trots hoe Madelene dit neergezet heeft. Dit is precies wat wij willen bereiken met @Robert’s om deze doelgroepen met elkaar te verbinden’, verteld Jennifer Pruis coördinator van @Robert’s. @Robert’s vindt het belangrijk dat de tieners een positieve ervaring op doen met ondernemers. ‘We zijn blij dat De Bakzolder hier hun bijdrage aan wilde verlenen en kijken terug op een succesvolle middag’, aldus Jennifer Pruis.

 

Sponsoren