Samen tegen eenzaamheid - @Roberts

Samen tegen eenzaamheid


Als @Robert’s willen we 48 uur live gaan tegen eenzaamheid vanuit het pand aan de Beekstraat. De live-uitzending duurt 48 uur en begint op vrijdag 10 juli en duurt tot zondag 12 juli 2020. Rekening houdend met alle RIVM-maatregelen, willen we in de tijd die we zouden hebben ons als @Robert’s een weekend inzetten voor de maatschappelijk verbinding. We willen creatieve acties ondernemen die gericht zijn op eenzaamheid van verschillende doelgroepen in Gelderland. Daarnaast willen we geld ophalen voor Stichting Het Vergeten Kind.


De coronamaatregelen hebben een isolerend karakter. Ze zorgen voor eenzaamheid in veel lagen van de maatschappij. Ondanks dat we ons bij elkaar betrokken voelen, zijn er toch veel kinderen, tieners, jongeren, volwassen en ouderen die zich eenzaam voelen. Vanuit de gedachte om vooral in deze tijd tieners met andere doelgroepen te verbinden, willen we een grootschalige actie opzetten ter wille van de sociale verbinding in Gelderland.


Jaarlijks organiseren we voor de tieners een @Robert’s-weekend waarin we met de tieners een weekend lang een spelvorm doen, zoals het bekende tv-programma ‘Wie is de Mol’. Het weekend zorgt voor verbinding in de groep. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk met een grote groep een weekend weg te gaan. Daarom hebben we met elkaar nagedacht om het weekend een andere vorm te geven, zodat we thuis kunnen blijven en toch alle @Robert’s-elementen kunnen uitvoeren.

 

@Robert’s is een ontmoetingsplek voor tieners op het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Elke dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag ontmoeten de tieners elkaar aan de Beekstraat 8 in Elburg. We spelen een spelletje, drinken thee, koffie of een glaasje ranja. Het tijd hebben voor elkaar en elkaar ontmoeten is voor ons belangrijk. Vanuit dit contact willen we tieners in contact brengen met andere doelgroepen in de maatschappij en bedrijven. We willen dat tieners zich inzetten in de maatschappij. Op deze manier vormen we een kweekvijver voor vrijwilligers. Als non-profitorganisatie kennen we geen winstoogmerk.

 


Sponsoren